Algemeen

Absoluut! Bij alle door schauinsland erkende reisbureaus worden dezelfde diensten en services aangeboden ongeacht brochure, website of reisbureau. Alle reisaanbiedingen zijn voor reisbureaus online beschikbaar.

Categorie: 

Indien u een reis boekt via onze website ontvangt u een reserveringsnummer die u tevens terugvindt op de bevestigingspagina tijdens de online reservering. U ontvangt ook een e-mail- bevestiging met alle nodige informatie. Als u niet binnen één dag na reservering deze informatie en de bevestiging heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Categorie: 

Ja! Onze medewerkers kunnen u helpen via het telefoonnummer +49 203 99405 692. Ma.-Za. van 10:00 tot 19:00 uur. Er wordt Duits of Engels gesproken.

Categorie: 

Met een pakketreis (vakantie inclusief vlucht en hotel) is de transfer inbegrepen in de reissom. Onze lokale vertegenwoordiger heet u welkom op de luchthaven en regelt de bus transfer. Meld u uiterlijk één dag vóór vertrek bij de reisleiding in het hotel op tijd voor eventuele wijzigingen in de planning. U wordt vanuit het hotel weer teruggebracht naar de luchthaven via een bus transfer. Wij vragen uw begrip dat er meerdere hotels kunnen worden aangedaan tijdens de transfer en niet bij elke accommodatie reisleiding aanwezig is.

Bij een ‘hotel-only’ kan de transfer optioneel worden bijgeboekt.

Met een ‘flight-only’ is geen transfer mogelijk.

Categorie: 

Ja. We hebben bekwame (Duits) sprekende reisleiding die u opwacht op de luchthaven bij elke bestemming. De reisleiding is beschikbaar voor vragen, tips en hulp ter plaatse. 

Categorie: 

De service van de reisleiding is voor alle gasten van schauinsland reizen en standaard inbegrepen.

Categorie: 

Mocht u ter plaatse overwegen om uw vakantie te verlengen, neem dan onmiddellijk contact op met onze reisleiding. Zij zullen u op de hoogte brengen van de mogelijkheden en kosten die hiermee verbonden zijn. Denkt u hierbij o.a. aan de wijziging van de vluchtgegevens.

Categorie: 
  1. Om te beginnen dient u bij het lokale politiebureau een melding te maken van het verlies met vermelding van alle gestolen of verloren documenten.
  2. Contacteer vervolgens het Nederlandse consulaat op uw vakantiebestemming. Hier kan men behulpzaam zijn bij de afgifte van een tijdelijk reisdocument zoals een vervangend paspoort. Hiervoor zijn o.a. pasfoto’s noodzakelijk.
  3. Indien u überhaupt geen papieren meer heeft, wordt u gevraagd een bekende met de Nederlandse nationaliteit (met identiteitsdocument) mee te nemen zodat deze uw identiteit kan bevestigen.
  4. Een vervangend rijbewijs kan alleen worden uitgegeven in Nederland.
Categorie: 

Via de reisleiding op de luchthaven wordt u persoonlijk ontvangen op de luchthaven en verneemt u de vervolgprocedure.

Categorie: 

Mexico:

Deze worden over het algemeen gratis verspreid in het vliegtuig (dat geldt ook voor een reservering op basis van alleen vlucht, ‘hotel-only’ en pakketreizen)

 

Dominicaanse Republiek:

Pakketreizen: in de prijs inbegrepen en zal worden verzonden met de reisdocumenten.

‘Hotel-only’ en ‘vlucht-only’: kan tegen € 20,- toeslag per persoon bijgeboekt worden!

 

Cuba:

Pakketreizen / ‘Flight-Only’: in de prijs inbegrepen en worden meegestuurd met de reisdocumenten

Alleen hotel: kan tegen € 20,- toeslag per persoon bijgeboekt worden!

 

Jamaica:

geen toeristische kaart vereist!

Categorie: 

Voor belangrijke informatie over de paspoortformaliteiten voor Nederlandse inwoners zie onze Algemene voorwaarden onder toelatingseisen. Als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, adviseren wij u contact op te nemen met de desbetreffende ambassade van de geselecteerde reisbestemming.

Categorie: 

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Uw boekingsgegevens worden bij ons bewaard vanuit veiligheidsredenen. Met de beveiligingssoftware (Secure Socket Layer) SSL gebruiken we een van de best beschikbare technieken. Alleen wij en u zijn bekend met de boekingsgegevens en absoluut geen andere personen(natuurlijk zijn we wel genoodzaakt om uw gegevens door te geven aan de luchtvaartmaatschappij, hotel of autohuurorganisatie vanwege de boekingsinformatie).

Dataprivacy: u heeft altijd recht op informatie, autorisatie, inzage, blokkering of verwijdering van uw opgeslagen gegevens. Neem hiervoor contact op met info@schauinsland-reisen.de of tel. +49 203 994050 of stuur ons uw verzoek per post.

Categorie: 

Graag verwelkomen wij uw feedback. Gelieve, met vermelding van het boekingsnummer, binnen één maand na het einde van de reis bij Schauinsland-Reisen in Duisburg of per mail naar Qualitaetssicherung@schauinsland-reisen.de.

Categorie: 

Boeking

Nee. U heeft de mogelijkheid om een pakketreis te boeken, een losse vlucht, alleen een verblijf (hotel) of een hotel met een transfer (zonder vlucht).

Categorie: 

Ja, als u een pakketreis bij ons heeft geboekt hebben en er niet bij boeking expliciet op is gewezen dat er bij deze accommodatie geen transfer wordt aangeboden.

Categorie: 

Wijzigingen in de vluchtplanning zijn helaas altijd mogelijk en kunnen verschillende oorzaken hebben zoals onderhoud, weersomstandigheden of stakingen. Wijzigingen in de vluchtplanning voor vertrek worden zo snel mogelijk meegedeeld door ons of uw reisagent. Wijzigingen in de vluchtplanning op de bestemming verneemt u via de informatieborden in de respectievelijke hotels of via uw reisagent. Belangrijk voor de ‘Flight-Only’ boekingen: laat uw retourvlucht altijd herbevestigen!

Categorie: 

Nee, de vluchttijden die vermeld zijn bij de reservering, zijn altijd onder voorbehoud.

Categorie: 

Reisbescheiden klaarleggen is alleen mogelijk bij last-minute reizen. Dit geldt ook voor reserveringen die maximaal zeven dagen voor vertrek worden geboekt.

Categorie: 

Dit kan eenvoudig door te bellen naar onze contactnummers.

Categorie: 

Bij pakketreizen worden reisbescheiden automatisch klaargelegd bij last-minute reserveringen. Het betreffende afhaalpunt op de luchthaven wordt duidelijk vanuit de boekingsinformatie. Bij ‘hotel-only’ moet het klaarleggen van een ticket afgestemd worden via de telefoon of mail met schauinsland-reizen.

Categorie: