Graag verwelkomen wij uw feedback. Gelieve, met vermelding van het boekingsnummer, binnen één maand na het einde van de reis bij Schauinsland-Reisen in Duisburg of per mail naar Qualitaetssicherung@schauinsland-reisen.de.

  1. Om te beginnen dient u bij het lokale politiebureau een melding te maken van het verlies met vermelding van alle gestolen of verloren documenten.
  2. Contacteer vervolgens het Nederlandse consulaat op uw vakantiebestemming. Hier kan men behulpzaam zijn bij de afgifte van een tijdelijk reisdocument zoals een vervangend paspoort. Hiervoor zijn o.a. pasfoto’s noodzakelijk.
  3. Indien u überhaupt geen papieren meer heeft, wordt u gevraagd een bekende met de Nederlandse nationaliteit (met identiteitsdocument) mee te nemen zodat deze uw identiteit kan bevestigen.

Mocht u ter plaatse overwegen om uw vakantie te verlengen, neem dan onmiddellijk contact op met onze reisleiding. Zij zullen u op de hoogte brengen van de mogelijkheden en kosten die hiermee verbonden zijn. Denkt u hierbij o.a. aan de wijziging van de vluchtgegevens.

Via de reisleiding op de luchthaven wordt u persoonlijk ontvangen op de luchthaven en verneemt u de vervolgprocedure.

Met een pakketreis (vakantie inclusief vlucht en hotel) is de transfer inbegrepen in de reissom. Onze lokale vertegenwoordiger heet u welkom op de luchthaven en regelt de bus transfer. Meld u uiterlijk één dag vóór vertrek bij de reisleiding in het hotel op tijd voor eventuele wijzigingen in de planning. U wordt vanuit het hotel weer teruggebracht naar de luchthaven via een bus transfer. Wij vragen uw begrip dat er meerdere hotels kunnen worden aangedaan tijdens de transfer en niet bij elke accommodatie reisleiding aanwezig is.

Ja. We hebben bekwame (Duits) sprekende reisleiding die u opwacht op de luchthaven bij elke bestemming. De reisleiding is beschikbaar voor vragen, tips en hulp ter plaatse. 

Mexico:

Deze worden over het algemeen gratis verspreid in het vliegtuig (dat geldt ook voor een reservering op basis van alleen vlucht, ‘hotel-only’ en pakketreizen)

 

Dominicaanse Republiek:

Pakketreizen: in de prijs inbegrepen en zal worden verzonden met de reisdocumenten.

‘Hotel-only’ en ‘vlucht-only’: kan tegen € 20,- toeslag per persoon bijgeboekt worden!

 

Cuba:

Pakketreizen / ‘Flight-Only’: in de prijs inbegrepen en worden meegestuurd met de reisdocumenten

Voor belangrijke informatie over de paspoortformaliteiten voor Nederlandse inwoners zie onze Algemene voorwaarden onder toelatingseisen. Als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, adviseren wij u contact op te nemen met de desbetreffende ambassade van de geselecteerde reisbestemming.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Uw boekingsgegevens worden bij ons bewaard vanuit veiligheidsredenen. Met de beveiligingssoftware (Secure Socket Layer) SSL gebruiken we een van de best beschikbare technieken. Alleen wij en u zijn bekend met de boekingsgegevens en absoluut geen andere personen(natuurlijk zijn we wel genoodzaakt om uw gegevens door te geven aan de luchtvaartmaatschappij, hotel of autohuurorganisatie vanwege de boekingsinformatie).

Indien u een reis boekt via onze website ontvangt u een reserveringsnummer die u tevens terugvindt op de bevestigingspagina tijdens de online reservering. U ontvangt ook een e-mail- bevestiging met alle nodige informatie. Als u niet binnen één dag na reservering deze informatie en de bevestiging heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.