Boekings- en Reisinformatie

Voordat u de voorbereidingen treft voor  ‘de mooiste tijd van het jaar’ en uw koffers pakt, adviseren wij u kennis te namen van onze extra informatie. Wellicht maakt dit het reizen beter, aangenamer en voordeliger.

SLR Pakketreizen
Bij een SLR pakketreis zijn het hotel, de vlucht, de service van de lokale vertegenwoordiging en de transfers van / naar de luchthaven onderdeel van de reisovereenkomst. Het complete reispakket valt hierbij onder de organisatie en verantwoordelijkheid van Schau-Ins-Land Reizen.

Hotel Only
Indien u alleen de accommodatie heeft geboekt (‘hotel only’) dan kunt u wel gebruik maken van de service van onze lokale vertegenwoordiging maar zijn de transfers van / naar de luchthaven niet inbegrepen. Transfers kunnen worden geboekt tegen een toeslag. Meer informatie is te vinden op de website of via www.hotel-transfer.de. Belangrijk: indien u de vlucht niet via Schau-Ins-Land Reizen heeft geboekt, laat dan s.v.p. de terugvlucht herbevestigen middels de contactgegevens zoals vermeld in uw reisbescheiden. Heeft u de transfer wel via ons bijgeboekt, meld ons - in het belang van een efficiënte organisatie van de transfers - wijzigingen van vluchtgegevens via +49 (0) 203 99405-70. Tijdens de reis  kunt u contact opnemen met uw lokale vertegenwoordiger inzake de veranderingen. Vluchtwijzigingen met hetzelfde vluchtnummer hoeven niet te worden doorgegeven.

Geldigheid van hotelaanbiedingen
Ons reisaanbod is alleen geldig voor reizigers die aantoonbaar woonachtig zijn in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Indien deze conditie tot onduidelijkheid of problemen leidt kan er ter plaatste een bijbetaling gevorderd worden of de reservering ter plaatse worden geannuleerd.

Flight Only
Bij het boeken van alleen de vlucht (‘Flight Only’) zijn de accommodatie, de lokale reisleiding en de transfer niet inbegrepen. Zorg ervoor dat de retourvlucht uiterlijk 24 uur tevoren voor de geplande vertrekdatum wordt herbevestigd via het telefoonnummer zoals vermeld in uw reisdocumenten. Bij de bestemmingen waar we geen lokale vertegenwoordiging aanwezig hebben is het niet mogelijk om lokaal de vlucht te wijzigen.

www.hotel-beschreibung.de
Op deze website vindt u gedetailleerde beschrijvingen van alle hotels van de reisorganisatie Schau-Ins-Land.

Hotelcategorieën
Aangezien de normen en condities van de officiële sterrenaanduiding lokaal zeer kunnen verschillen hebben we een normeringen aangehouden volgens eigen beoordelingen. Deze beoordeling kan sterk afwijken van de officiële lokale categorie.

 

 

SLR categorieën:
 

eenvoudige accommodatie, doelmatig ingericht, voor gasten met weinig wensen

eenvoudige middenklasse accommodatie voor gasten met weinig wensen

traditioneel middenklasse accommodatie met standaard service

meer dan standaard accommodaties of goed beoordeeld

accommodaties van topklasse niveau met buitengewone services en diensten

Accommodaties met tevens een halve ‘zon’, behoren in een tussencategorie.

 

Afkortingen

LG = alleen overnachting

D = Diner en overnachting

LO = logies en ontbijt

HP = halfpension (2 maaltijden)

HP + = halfpension en drankjes volgens de beschrijving inbegrepen

VP = volpension (3 maaltijden)

VP + = volpension en drankjes volgens de beschrijving inbegrepen

AI = All Inclusive

Kamer + kind = kamer met extra bed, voor het kind mogelijk ook een bank- of slaapbank beschikbaar.

Triple of twin + 3e persoon = tweepersoonskamer met extra bed, eventueel voor de 3e persoon en een extra bank- of een slaapbank mogelijk.

 

Kamerbeschrijving
De in de brochure of op het internet geplaatste foto's van kamers zijn slechts voorbeelden. De inrichting van de geboekte kamer kan dus verschillen.

 

Stoelreservering / speciale maaltijden (luchtvaartmaatschappij)
Een stoelreservering of aanvraag voor speciale maaltijden kan niet worden gedaan door Schau-Ins-Land. Neem contact op met dit verzoek via uw reisbureau of rechtstreeks via de luchtvaartmaatschappij.

Bijzondere bagage
Het meenemen van afwijkende of speciale bagage, sportartikelen, fietsen of dieren is niet standaard mogelijk  bij het vlieggedeelte of de transfer. Echter, kan u vi uw reisagent informeren naar de mogelijkheden via een toeslag.

Kortingen
Voor gecombineerde kortingen (zoals vroegboek en SLR voordeeltips) geldt dat deze niet opgeteld worden, maar achtereenvolgens gereduceerd worden van de arrangementsprijs. Daarmee wordt de tweede korting niet van de oorspronkelijke prijs van het hotel, maar van de verminderde (n.a.v. de eerste korting) hotelprijs afgetrokken. Indien kortingen leeftijdsgebonden zijn (bijvoorbeeld senioren korting) dan is de leeftijd bij vertrek bindend (met uitzondering van baby's) en moeten door de reiziger vermeld worden direct bij de boeking.

Korting voor kinderen en peuters
Over het algemeen zijn kortingen voor kinderen alleen van toepassing in combinatie met twee volledig betalende volwassenen. Kinderen jonger dan twee jaar reizen gratis, een kinderbedje is ter plaatse beschikbaar op aanvraag (tegen betaling). Baby’s hebben geen recht op een eigen zitplaats in het vliegtuig. Let op: Doorslaggevend voor de kinderkorting is over het algemeen de leeftijd op de dag van de terugkeer. Mocht het kind tijdens de reis zijn tweede verjaardag hebben dan wordt de kinderprijs van toepassing. Uw peuter moet direct bij boeking geregistreerd worden met de correcte leeftijd en geboortedatum. Als de leeftijd niet goed wordt aangegeven bij het boeken, bestaat het risico dat de services voor het kind niet van toepassing zijn of er extra kosten in rekening worden gebracht die ter plaatse voldaan moeten worden. Er geldt geenkinderkorting bij Flight Only reserveringen.

All-inclusive services
Om gebruik te kunnen maken van de All-Inclusive-services (AI) is het dragen van een plastic armband vaak verplicht. Deze indicator geeft het hotelpersoneel duidelijkheid dat u recht hebt op de AI voordelen. De AI faciliteiten eindigen met de kamer ‘check-out’, meestal rond het middaguur op de dag van vertrek.

Aankomst en vertrek
Naar aanleiding van internationale afspraken  moet de kamer veelal rond het middaguur worden ontruimd op de dag van vertrek. Bij aankomst komt de kamer in de middag beschikbaar. Deze regel geldt ongeacht wanneer u uw kamer bij aankomst betrokken heeft en houdt ook geen rekening met vroege of late aankomsten vanuit nachtvluchten. We vragen begrip voor het feit dat het restaurant pragmatisch in staat zal zijn om maaltijden bij late aankomst of vroeg vertrek te serveren.

Excursies
Indien u op uw bestemming, de cultuur, de mensen en het land beter wenst te leren kennen, kunt u dit zelfstandig doen of gebruik maken van georganiseerde reizen en excursies. Uw reisleiding adviseert u over de verschillende mogelijkheden op de locatie. Houd u er rekening mee dat Schau-Ins-Land Reizen niet optreedt als organisator van deze activiteiten, maar deze worden aangeboden door lokale instanties en organisatoren en op eigen verantwoordelijkheid en risico worden uitgevoerd.

Bouwactiviteiten
Zelden worden bouwprojecten door de overheid of derden vooraf aangekondigd. Braakliggende terreinen en bouwactiviteiten kunnen plotseling worden opgestart. Onze lokale vertegenwoordigers informeren ons waar mogelijk wanneer bouwprojecten bekend zijn. Wij zullen u zo snel mogelijk  op de hoogte brengen wanneer e.e.a. ons bekend is. Miami blijft een voorbeeld van een snel groeiende toeristenbestemming in de VS. Vooral in de toeristische wijken zijn voortdurende veranderingen en relevante aanpassingen te vinden. Hier worden nieuwe hotels, entertainment en recreatieve faciliteiten gebouwd of gerenoveerd, en de respectieve infrastructuur, zoals het wegennet, aangepast door de gemeente.

Bijzonderheden 
Houd er rekening mee dat in de VAE niet-begeleide gasten jonger dan 21 jaar kunnen worden geweigerd bij het inchecken in het hotel.

De autoriteiten van Kaapverdië belasten gasten ouder dan 16 jaar een heffing gelijk aan een belasting van momenteel € 2,00  per persoon en per nacht (max. 10 dagen). Deze moet worden betaald in contanten en ter plaatse.

Elke gebruiker van een hotelkamer in Dubai en Ras Al Khaimah  betaalt een belasting aan het emiraat Dubai en het emiraat Ras Al Khaimah per kamer per nacht van respectievelijk € 1,40 en € 5,00. Het dient cash in contanten bij aankomst bij het in-of  uitchecken in het hotel betaald te worden. 

Italië: vanuit de lokale overheid wordt een toeristenheffing geheven, die cash ter plaatse moet worden betaald door de gast voor het gehele verblijf. Het bedrag van deze heffing kan variëren en hangt onder meer af van de verblijfsregio, hotelklasse, duur van het verblijf en leeftijd. 

Check-in
De uiterste aanmelding voor de check-in is 90 minuten voor de geplande vertrektijd. Indien u bij de check-in balie nog in een wachtrij staat en het niet meer is dan 45 min. voor vertrektijd dan adviseren wij u contact op te nemen met het check-in personeel.

Bagage
Let op: Met ingang van april 2016 is het vervoer van lithium-ion batterijen (deze worden onder meer gebruikt in smartphones en laptops) in de bagageruimte van passagiersvliegtuigen verboden. Deze apparaten kunnen dan dus uitsluitend worden vervoerd als handbagage.

Bankpassen
Bij sommige banken worden pinpassen geblokkeerd voor geldopnames buiten Europa vanuit veiligheidsredenen. Vooral in Egypte, kende men in het verleden geregeld problemen bij het gebruik van bankpassen. Daarom verzoeken wij u zich te informeren voor vertrek bij uw bank in hoeverre uw bankpas niet vergrendeld is.

Festiviteiten
In de maanden maart en april vieren Amerikaanse studenten graag hun voorjaarsvakantie (Spring Break) in Mexico of in het Caribisch gebied, en van half februari tot eind maart in Florida. Bij deze gelegenheden kan het er zeer levendig aan toe gaan in en rondom de faciliteiten van het hotel.

Toegang tot internet / wifi-receptie
Wij informeren u dat toegang tot wifi beperkt kan zijn qua snelheid, locatie of soms tijdsafhankelijk beschikbaar wordt gesteld. Voor een deel kan er ook sprake zijn van storingen als gevolg van het netwerk van lokale leveranciers.

Kleding
Houd u er rekening mee dat bij een groot aantal hotels tijdens de maaltijd kledingvoorschriften gewenst zijn en voor mannelijke gasten het dragen van een lange broek verplicht is.

Lawaai
Er zijn diverse bestemmingen waar belangrijke doorgangswegen zich bevinden centraal rondom vakantie plekken. De zuidelijke levensstijl en een gedeeltelijke gebrek aan isolatie van hotelgebouwen dragen soms bij aan extra geluidsoverlast. Voor de meeste mensen in deze regio's, start het avondleven niet voordat het donker wordt.

 

Informatie over de gezondheid

Houd u er rekening mee dat bij het reizen buiten de EU er strenge eisen kunnen gelden met betrekking tot een aantal medicijnen of onderdelen van medicamenten. In sommige gevallen is de invoer alleen mogelijk met een aanvullende medische verklaring over het doel en de gebruiksduur van deze middelen. Wij raden u aan om tijdig voordat u op reis gaat via in het ministerie van Volksgezondheid van uw vakantiebestemming de regelingen voor de invoer van geneesmiddelen af te stemmen.

Bij het bezit van drugs van welke aard dan ook, zelfs in kleine hoeveelheden van minder dan 0,1 g in de bagage, kleding of het lichaam, kunnen lange gevangenisstraffen van toepassing zijn. Reizigers en transitpassagiers kunnen worden gecontroleerd op de luchthavens bij de in- en uitgangen waarbij vaak extra aandacht is voor drugsbezit. Zelfs het verbruik in het verleden kan mogelijk worden gedetecteerd middels bloedonderzoek en zwaar worden bestraft.

 

Moddertherapieën en andere gezondheidsarrangementen

Modder-  en andere gezondheidstherapieën worden o.a. ingezet tegen hart-, nier- en leverziekten, acute ontstekingen en schildklier- aandoeningen. Tijdens zwangerschap en borstvoeding mag er niet gebruik worden gemaakt van deze therapieën. Voordat u begint met een modder behandeling, adviseren wij u een medisch attest of medische check. Indien een therapie inbegrepen is in het geboekte hotel dan kunt u er rekening mee houden dat in dit geval bij noodzakelijke medische controles de kosten voor rekening van de gast zijn.

 

Zeezijde / Zeezicht
Zeezijde: het hotel of de kamer bevindt zich aan de zeezijde, dit betekent niet standaard dat men een kamer met uitzicht op zee krijgt. Vaak wordt het uitzicht onderbroken of beperkt door bomen of andere faciliteiten van het hotel. Zeezicht: betreft een kamer met uitzicht op zee, zoals omschreven in het aanbod. Het kan ook lateraal zeezicht zijn.

 

Reisleiding
Bij het boeken van een pakketreis of ‘hotel-only’ kunt u in vrijwel alle toeristische regio’s gebruik maken van de service van onze Duitstalige reisleiding. Voor de bezoekuren kunt u de  informatievoorzieningen raadplegen. In sommige afgelegen hotels kunnen geen regelmatige bezoeken plaatsvinden. De reisleiding is in deze situatie o.a. bereikbaar via de telefoon. In uw reisdocumenten vindt u een lijst met adressen en contactgegevens van onze buitenlandse vertegenwoordigingen en kantoren. Welkomstcocktails en bijeenkomsten vinden soms plaats op verschillende tijden en andere dan eigen hotelaccommodaties.

 

Eten en Drinken
Buitenlandse maaltijden worden meestal op traditionele wijze bereid en ook niet altijd warm opgediend. De onbekende producten leiden soms tot een verstoorde spijsvertering en maagproblemen. Tijdens de eerste dagen van uw verblijf adviseren wij geen drankjes met ijsblokjes te gebruiken. Wees tevens voorzichtig met ongeschild fruit. Het is over het algemeen niet toegestaan ​​voedsel mee te nemen van het restaurant.

Eten en drinken tijdens  vlucht: houd er rekening mee dat het tegenwoordig gebruikelijk is dat de meeste luchtvaartmaatschappijen geen gratis catering meer bieden bij de korte en middellange afstandsvluchten.

 

Sport
In sommige vakantieoorden kunnen tijdens feestdagen slechts een beperkt aantal sportfaciliteiten beschikbaar zijn. Soms is er bij intensieve benutting van watersportartikelen, tennisbanen, enz. niet voldoende materiaal aanwezig.

 

Stranden
De stranden zijn over het algemeen openbare, natuurlijke stranden en geheel open voor elk publiek. Niet alle delen van het strand worden geregeld schoongemaakt. Afhankelijk van de stroming kunnen algen en rommel aanspoelen.

 

Accommodatie
Een hotel beschikt over diverse voorzieningen, zoals een restaurant, receptie, liftinstallatie, keuken, zwembad, etc. Dit betekent dat de kamers zich kunnen bevinden in de nabijheid van dergelijke faciliteiten. Verder kan het in sommige kamers leiden tot overlast vanwege de aanvoer en afvoer van activiteiten in de directe omgeving (afval, bestelwagens, enz.). In het Caribisch gebied komt het vanwege de vochtige en zoute lucht regelmatig voor dat er tekenen van corrosie ontstaan op hulpstukken en metalen onderdelen, dit heeft niets te maken met achterstallig onderhoud. De vochtige lucht is ook de reden dat er geen gesloten kasten zijn in de kamers maar veelal open garderobes of soortgelijke faciliteiten. Bij veel hotels en resorts is de airconditioner (indien beschikbaar) vaak extra krachtig en dus ook lawaai intensiever dan u gewend bent.

 

Vergeten of verloren voorwerpen
Voor vergeten voorwerpen bij het verlaten van het hotel kunt u - indien nog aanwezig - contact opnemen met de lokale reisleiding. Als u het verlies pas na uw terugkeer opmerkt, kunt u contact opnemen met de desbetreffende reisagent voor contact met Schau-Ins-Land Reizen. De organisator probeert u te helpen, voor zover dit in zijn mogelijkheden ligt. Een wettelijke verplichting bestaat niet voor de organisator.

 

Verlenging van uw verblijf
Wenst u ter plaatse uw vakantie uit te breiden neem dan contact op met onze reisleiding of uw reisagent. De vergoeding bent u verschuldigd aan de reisleiding of het reisbureau.

 

Voor- en naseizoen
De maanden maart tot en met mei, maar ook de periode vanaf half oktober vallen in de regel in het voor- of naseizoen (laagseizoen). Het is niet uitgesloten dat bij de accommodaties in deze periode niet alle entertainment en recreatieve voorzieningen geopend zijn. Ten eerste is dit afhankelijk van de desbetreffende bezettingsgraad, anderzijds afhankelijk van de weersomstandigheden en weersbestendigheid. Vooral de ingebruikname van externe faciliteiten (zoals zwembad, glijbanen, open-air disco, bar, etc.) hangen af van externe omstandigheden. Daarnaast kan het seizoen begin en einde leiden tot een lagere bezettingsgraad met eventuele noodzakelijke beperkingen (bijvoorbeeld, animatie, aantal geopende bars, openingstijden, etc.). Als gevolg van het aantal boekingen kan het ook voorkomen dat een hotelier de openings- en sluitingstijden van het resort aanpast. In dergelijke gevallen wordt een gelijkwaardig alternatief aangeboden. Indien uw verblijf in deze periode valt dan moet u er rekening mee houden dat de afzonderlijke faciliteiten van het hotel onderhevig zijn aan wijzigingen (bijvoorbeeld, de invulling van de geboekte verzorgingsvorm zoals All Inclusive).

 

Water en elektriciteit
Vanuit energieproblemen kan er soms tijdelijk een storing voorkomen in de water en elektra voorzieningen. Dit geldt met name voor het Caribisch gebied. Het inzetten van noodgeneratoren kan leiden tot prestatieverminderingen. De kwaliteit van het leidingwater voldoet niet altijd aan de internationale normen. In sommige gebieden is het zout en niet geschikt om te drinken. Het irrigeren van parken wordt in de droge gebieden soms uitgevoerd met ‘brak’ water.

 

Extra bedden
Bij het boeken van een extra bed, kan een bank of een slaapbank worden ingezet. Extra bedden kunnen smaller en korter zijn dan de standaard bedden. We informeren dat bij het boeken van een tweepersoonskamer met extra bed er een zekere ruimtebeperking kan plaatsvinden. Bij de zogenaamde verre bestemmingen zijn de meeste kamers ingericht met twee queensize of een kingsize bed. Meestal wordt er dan geen extra bed geplaatst bij een aangegeven bezetting van drie of vier personen. Bij  Queensize bedden kan men dit extra bed aanvragen echter geconfronteerd worden met extra kosten die ter plaatste voldaan moet worden.

 

Transfer / bijzondere bagage
Tegen betaling is het mogelijk om het vervoeren van extra of speciale bagage, sportartikelen, zoals golf- en duikuitrusting of fietsen aan te vragen. Dit verloopt via uw reisagent, met vermelding van aard en aantal kilo’s bagage.

 

Transferinformatie

Italië:

Golf van Napels (NAP): Bij aankomst op de luchthaven van Napels na 20:40 uur, kan de transfer niet op dezelfde dag worden uitgevoerd naar Ischia. In dit geval wordt een overnachting in een hotel in Napels georganiseerd. Een verblijf op Ischia wordt dienovereenkomstig verkort met één nacht indien de retourvlucht uit Napels voor 11:00 uur plaatsvindt. Hierbij geldt een overnachting in een hotel in Napels.

Sicilië (CTA): Bij de transfer is voor kinderen van 0 tot 2,9 jaar een autozitje vereist. De kosten zijn € 18,00 per enkele reis en worden automatisch in rekening gebracht bij de boeking.

Transfertarieven
U heeft de mogelijkheid om een transfer bij te boeken naar uw accommodatie bij de reservering van ‘hotel-only’. Gelieve uw vluchtgegevens bij boeking dan direct door te geven.

Bij een Schau-Ins-Land-Reizen pakketreis is de transfer uiteraard inbegrepen.

• De transfertarieven gelden voor heen- en retour (tenzij anders vermeld).

• Transfertarieven vindt u via www.hotel-transfer.de.

• Transfers worden in de regel uitgevoerd  per bus (geen taxi of privé transfer).

• Bij een verkeerde transferboeking wordt de verrekening afgehandeld via het boekingskantoor.

• Indien de vluchttijden wijzigen worden deze direct meegedeeld.

 Alle vluchtinformatie, die niet direct bij de reservering van Schau-Ins-Land-Reizen wordt  vermeld moet per telefoon of mail meegedeeld worden (bijvoorbeeld gemiste vluchten). Eventuele fouten die veroorzaakt worden door verstrekt door onjuiste informatie zijn voor eigen risico of ten laste van de bemiddelde reisagent.

 

Gezondheidsbepalingen

Bij aankomst direct vanuit de Benelux landen gelden over het algemeen geen bijzondere vaccinatie-regelingen. Reizigers die binnen negen voor aanvang van de reis verbleven in een land met een verhoogd risico op gele koorts, vereisen een bewijs van een geldige vaccinatie tegen gele koorts bij reizen naar Sri Lanka. Aanbevolen adressen voor de nadere informatie over gezondheidsregelingen vindt u via: www.ggdreizen.nl

 

Handbagage

Op alle vluchten met vertrek vanuit de EU - evenals op binnenlandse vluchten – mogen vloeistoffen in de handbagage alleen in kleine hoeveelheden worden meegenomen via de beveiliging:

•Alle vloeistoffen met een inhoud tot max. 100 ml (voor vluchten naar de Verenigde Staten / Canada elk 90 ml) moet worden verpakt zijn in een doorzichtige, afsluitbare 1-liter zak.

•Er mag max. één zak per passagier zal worden genomen.

•De zak moet volledig gesloten zijn. Medicijnen en speciale voeding (bijvoorbeeld babyvoeding) die nodig zijn tijdens de vlucht hoeven niet verpakt te zijn in een plastic zak. Deze items moeten wel gepresenteerd worden bij de veiligheidscontrole.

•Dutyfree items, gekocht op luchthavens in de EU of aan boord van een vliegtuig van een EU-luchtvaartmaatschappij moeten in een afgesloten zak worden meegenomen met een duidelijk aankoopbewijs van dezelfde dag als de reisdag. De zak moet worden afgesloten op het moment van aankoop. Het beveiligingspersoneel moet deze zak kunnen openen voor veiligheidsinspectie. Indien u een aansluitende vlucht heeft informeer dan direct het veiligheidspersoneel zodat uw dutyfree vloeistof kan worden verzegeld in een nieuwe veiligheidszak. 

•Medicijnen voor eigen gebruik (vanuit veiligheidsoverwegingen), evenals auto- en huissleutels, belangrijke papieren en waardevolle spullen mogen niet worden vervoerd in uw ingecheckte bagage, maar behoren in de handbagage. Het is verboden voorwerpen mee te nemen die kunnen worden gebruikt voor aanval- of verdedigingsdoeleinden (bijvoorbeeld scherpe voorwerpen).

•Voor vluchten naar de Verenigde Staten kunnen elektronische apparaten aan een extra veiligheidscontrole onderworpen worden. Zorg ervoor dat de apparaten volledig geladen worden gepresenteerd.

 

Veiligheid
Uw veiligheid en onbezorgde vakantie is voor ons van groot belang. We hebben onze dienstverlening zodanig georganiseerd, zodat u niet onnodig wordt blootgesteld aan een verhoogd risico. Toch is het risico van aanvallen op toeristische doelen en wereldwijde terreur aanslagen onderdeel geworden van ons dagelijks bestaan. In het bijzonder willen we uw opmerkzaamheid vragen bij toeristische trekpleisters zoals: religieuze ontmoetingsplaatsen, overheidsgebouwen en openbare gebouwen, transport infrastructuur (met inbegrip van lucht-, spoor- en zeevervoer), economische en toeristische centra evenals plaatsen waar grote bijeenkomsten van mensen zijn (sportwedstrijden, popconcerten, festivals). Wij adviseren daarom alle reizigers sterk veiligheid-bewuste en situatie georiënteerd gedrag. Grote menigten en demonstraties moet op grote schaal worden vermeden. Reizigers moeten zich voorafgaand zorgvuldig informeren over de omstandigheden in de geboekte bestemming. Tijdens uw reis en verblijf is waakzaamheid op afwijkende situaties en verdachte activiteiten geboden. Ga bewust om met uw waardevolle spullen en neem niet al te grote sommen cash geld mee. Vermijd 's nachts afgelegen wijken en stukken strand. Bewaar van uw belangrijke documenten kopieën separaat van de originele documenten.

Dagelijks bijgewerkte veiligheidsinformatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen

 

Italië, Spanje en Portugal
Informatie: In Italië en Spanje, hebben de veiligheidsdiensten hun veiligheidsmaatregelen opgevoerd in verband met de terroristische aanslagen in het verleden.

Griekenland en Cyprus
Informatie: In Athene zijn er sporadisch, politieke aanvallen tegen overheidsinstellingen en individuen geweest. Niet zo zeer tegen toeristen of toeristische trekpleisters. In Cyprus wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn bij het naderen van de bufferzone aan de grens tussen het noordelijke en zuidelijke deel van het eiland. Respecteer het fotografieverbod in de buurt van militaire installaties op het hele eiland. Cyprus is gelegen in een seismisch actieve zone, dus er is altijd de mogelijkheid op aardbevingen.

Verre bestemmingen
Informatie: In de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië, Sri Lanka en Thailand hebben de veiligheidsdiensten hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt, in verband met de terrorristische aanslagen in het verleden. Reizigers naar de Verenigde Staten moeten ten minste drie uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig zijn i.v.m. verscherpte controles. In Indonesië zijn er geïsoleerd aanvallen op toeristische voorzieningen. In de toeristische regio's zoals Bali, is inmiddels het veiligheidspersoneel flink uitgebreid. In de hotels bezocht door buitenlanders worden o.a. entreecontroles uitgevoerd. Reizen buiten de toeristische gebieden wordt in Sri Lanka afgeraden. In het Caribisch gebied kunnen van juni tot november orkanen voor veel schade zorgen. In het Caribisch gebied is, vanwege de hoge criminaliteit, vaak met veel geweld, altijd voorzichtigheid geboden. In dergelijke gevallen wordt ten zeerste afgeraden weerstand te bieden en te geven wat wordt gevraagd. Een verhoogd risico om slachtoffer van een gewapende overval te worden, is in de noordelijke en noordoostelijke delen van Kenia, in het kustgebied ten noorden van Malindi en de landelijke routes in het westen en noorden. De binnensteden van Nairobi en Mombasa dienen zoveel mogelijk 's nachts te worden vermeden (met inbegrip van River Road, Tom Mboya Street, Machakos Bus Terminal). Bij het lopen op de stranden in het donker en buiten het hotel is er een verhoogd risico te worden aangevallen.

Egypte, Turkije en Tunesië
Informatie:In Egypte en Tunesië, hebben de veiligheidsdiensten hun maatregelen aangescherpt in verband met de terroristische aanslagen en ontvoeringen van toeristen in de Sahara regio. Ook in Turkije zijn de beveiligingsautoriteiten extra waakzaam na de recente terroristische aanslagen in Ankara en Istanbul.